Over de algemene administratie van de Douane en de Accijnzen

Beschrijving

Over de algemene administratie van de Douane en de Accijnzen

De Douane staat in voor de bescherming van de samenleving en de bevordering van de internationale handel door het beheer van de buitengrenzen en het verzekeren van de veiligheid van de logistieke keten.

Wij verbinden er ons toe:

– de veiligheid van de burgers te verzekeren
– de financiële belangen van de Gemeenschap en haar lidstaten te beschermen door de inning van en controle op invoerrechten, accijnzen en BTW bij invoer
– de Gemeenschap te beschermen tegen oneerlijke en onwettige handel en het bevorderen van legitieme economische activiteiten
– de concurrentiepositie van Europese bedrijven te verhogen door moderne werkmethodes ondersteund door een makkelijk toegankelijke elektronische douaneomgeving.

Om deze taken uit te voeren werken we nationaal en internationaal samen met andere overheidsdiensten en voornamelijk andere wetshandhavingsdiensten in de strijd tegen fraude, georganiseerde misdaad en terrorisme.

De accijnsdiensten staan in voor de inning van en de controle op, onder meer:

– in België aan accijns onderworpen producten zoals koffie en alcoholvrije dranken
– op accijnsproducten die op communautair vlak zijn geharmoniseerd, te weten energieproducten, alcohol en alcoholhoudende dranken en tabaksfabrikaten.

Media

Gallery

Website

Downloads